Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η καρδιά του Βασιλιά *... ζωντάνεψε στα Παραμύθια του Σαββάτου!


Καλησπέρα στην αφεντιά σας...

Κι όπως λέμε κάθε φορά που ανταμώνουμε : Χίλια καλώς ορίσατε κι ακόμη δυο χιλιάδες...
 
"Κάποτε στην Αστροχώρα ζούσε ένας γίγαντας  καλός και αγαθός σαν να΄τανε μικρό παιδί κι είχε ένα όνομα παράξενο και αγαπητό. Τον φωνάζανε Ασηλάμπα Ντελασύ κι ήταν ντελάλης ξακουστός στα πέρατα της Φαντασίας  και του Ουρανού! Στην Ουρανοχώρα πάλι ζούσε κι ένας βασιλιάς, ο Τρανός. Ξακουστός κι αγαπητός κι εκείνος, δίκαιος και καλός με τους ανθρώπους της χώρας  του μα με έναν κρυφό καημό. Ήθελε να παντρευτεί την πιο καλή, την πιο όμορφη,  την πιο παινεμένη γυναίκα του κόσμου  αλλά..."
 
Οι περιπέτειες του καλοκάγαθου γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ ζωντανέψανε  στα Παραμύθια του Σαββάτου στις Φυλλο…σοφίες, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 17.00  με αφηγήτρια  την Ελένη Μπετεινάκη  και τις κούκλες της.

Κι αφού μαζευτήκαμε μικροί μεγάλοι στον πιο όμορφο χωρο, στην καρδιά του Ηρακλείου κι ακούσαμε μια ιστορία μαγική, δοκιμάσαμε το "βασιλικό λικέρ" και ...μαγευτήκαμε ακόμη πιο πολύ!

Κι ύστερα είχαν σειρά τα αστερια του αγαπημένου γίγαντα να ζωντανέψουν κι αυτά με τα χρώματα και τις ευχές των παιδιών κι η καρδιά του Τρανού Βασιλιά φτιαγμένη όπως την ήθελε ο καθένας!
 


(* Το παραμύθι είναι διασκευή από το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη  με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης: Η Καρδιά του Βασιλιά)

Κούκλες : Το κουμπί και το Βελόνι
Φωτογραφίες : Λίτσα Ζωγραφάκη






 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου