Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ένας βασιλιάς, ένας πρίγκιπας κι ένα κουμπί…*



Ζωντανέψανε στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα κουμπί, ένα κατακόκκινο κουμπί, με έναν βασιλιά, έναν πρίγκιπα, μια ράφτρα, την Αρετή την εγγονή της, και μια ολόκληρη πολιτεία; Σαν έρθει η ώρα κι η στιγμή που θα αποδειχτεί πως αυτό το τόσο μικρό αντικείμενο μπορεί να είναι το πολυτιμότερο που υπάρχει για να σώσει τη ζωή κάποιου, τότε ναι, έχουν πολλά κοινά.




Στο παραμύθι αυτό ζούσε κάποτε ένας βασιλιάς που ήθελε να έχει όλο γιορτές στο βασίλειο του αι  να χαίρεται εκείνος μόνο. Υποχρέωνε όλους τους κατοίκους της χώρας του να του κάνουν δώρα και αντί να τους ευχαριστεί, τους υποτιμούσε και τους προσέβαλε με τα λόγια του πάντα. Ο βασιλιάς αυτός είχε κι ένα γιο, έναν μονάκριβο πρίγκιπα που σαν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να του δώσει το θρόνο. Όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Οι παράλογες ιδέες και απαιτήσεις του βασιλιά δημιουργούσαν πολλά προβλήματα και δυσαρέσκειες. Ίσαμε εκείνη τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του μικρού πρίγκιπα ένα …κόκκινο κουμπί. Το κουμπί της αγάπης!




Όλα αυτά ζωντάνεψαν μοναδικά το  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Greekbooks.gr στην  οδό Καντανολέων 8, στο κέντρο του Ηρακλείου, στα «Παραμύθια του Σαββάτου».

Η Ελένη Μπετεινάκη ήταν  εκεί, παρέα με τις κούκλες της, τον βασιλιά, τον πρίγκιπα, μια ράφτρα μοναδική, μια κοπέλα ταπεινή, ένα μεγάλο κατακόκκινο κουμπί και ένα σωρό παιδιά και μεγάλους που αγαπούν τα παραμύθια. Κι όταν τελείωσαν οι ιστορίες και τα καμώματα του παράξενου βασιλιά έφτιαξαν όλοι ένα κουμπί ξεχωριστό που έγινε βραχιόλι ή ρολόι να μας θυμίζει πως «Τα πραγματικά θαύματα κάνουν λίγο θόρυβο», όπως είπε κι η Ραφαέλα!



*Το Παραμύθι είναι διασκευή από το βιβλίο: Το κουμπί της Αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός του Βαγγέλη Ηλιόπουλου των εκδόσεων Πατάκη

Οι κούκλες είναι από την Εύη Αλμπαντάκη και το Κουμπί και το Βελόνι

Φωτογραφίες: Λίτσα Ζωγραφάκη, Πάνος Μαματζάκης


Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις 4 Φεβρουαρίου 2018 : http://www.cretalive.gr/culture/enas-basilias-enas-prigkipas-ki-ena-koympi-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου