Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

H Νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί ζωντανέψανε στα «παραμύθια του Σαββάτου"

Με μια κόκκινη, μια πράσινη και μια κίτρινη κλωστή, με σκέψεις και συναισθήματα πολλά ζωντάνεψε μια ιστορία αγάπης που χάνεται στα βάθη των αιώνων και στην Χώρα της Φαντασίας . Μια ιστορία για δυο …παιδιά που γεννήθηκαν μια φορά σε ένα παράξενο και μαγικό  δάσος. Μια νεράιδα με  κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη που δεν μπορούσε να χορέψει …Κι ένα  αγόρι, ένα πρίγκιπας μικρός  που όλη την μέρα έφτιαχνε φανταστικές μάχες και πότε γινόταν ιππότης, πότε πειρατής κι ήθελε σαν μεγάλωνε, να γύριζε τον κόσμο και αφού γνώριζε όσα πιο πολλά μπορούσε να βασιλέψει  στην πολιτεία που θα διάλεγε η καρδιά του.
Η Μάγισσα Χαλάστρα όμως είχε άλλη γνώμη και μέσα  από δοκιμασίες πολλές οι δυο νέοι, ο πρίγκιπας Κομφετί και η νεράιδα Σερπαντίνα θα βρεθούν  ευτυχώς ξανά και η χαρά, το κέφι η και οι μασκαράδες θα γεμίσουν την ψύχη όλων  και την πόλη των Ονείρων τους!

Ένα παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη για την αγάπη, την τρελή Αποκριά, τις δοκιμασίες της ζωής, μα πιο πολύ για το κέφι, τη χαρά και τη διασκέδαση όλων των ημερών που διαρκούν οι γιορτές των Αποκριών. Κι όλα αυτά συνέβησαν  το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», στα «Παραμύθια του Σαββάτου!»

Ίσως τελικά η Σερπαντίνα κι ο Χαρτοπόλεμος να υπήρξαν στα αλήθεια  κι όχι μόνο στην πιο μαγική Χώρα των Παραμυθιών. Όλοι ήταν εκεί ζωντανά ,ο Βασιλιάς  Καρνάβαλος, η μάγισσα  Χαλάστρα, η βασίλισσα Τιμή, ο Πιερότος ο Β΄ και  φυσικά η νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί!

Και έφτιαξαν τις μάσκες τους τα παιδιά και γέμισε χαρτάκια πολύχρωμα ο κόσμος όλος


Ίσαμε την επόμενη φορά, το ερχόμενο Σαββάτο στις 25 του Φλεβάρη, που ένας άλλος πρίγκιπας θα ζωντανέψει σε ένα ακόμα παραμύθι  της Ελένης Μπετεινάκη: «Ο πρίγκιπας Χαρταετός στο νησί του Πηγαινέλα».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου