Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο “Κατά Φαντασίαν Ασθενής Βασιλιάς» κι η Αλεπού στη Χώρα του Καλού – Κακού…



Ζωντάνεψαν στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»!

«…Ένα μικρό βασίλειο, η Χώρα του « Καλού -Κακού», στην άκρη άκρη του κόσμου, ξεχασμένο μα ευτυχισμένο είχε έναν καλόκαρδο βασιλιά αλλά πολύ πολύ …άρρωστο. Άρρωστο στο μυαλό γιατί κανένας γιατρός δεν έβρισκε να πάσχει από οποιαδήποτε αρρώστια. Εκείνος  όμως δεν άκουγε κανέναν κι ένοιωθε πως όπου να΄ναι θα τέλειωνε η ζωή του. Ο πιστός του υπηρέτης ο δίκαιος Αριστείδης έκανε τα πάντα να τον κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο και μια μέρα βρήκε στην αγορά, στο μεγάλο παζάρι μια αλεπού, πονηρή και όμορφη πολύ που έλεγε πως ήξερε όλα τα γιατροσόφια του κόσμου όσο κανένας άλλος.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με πολλές δοκιμασίες, με χιούμορ, και διδάγματα αρκετά, ώσπου ο βασιλιάς να καταλάβει αποκτώντας μάλιστα και Πιστοποιητικό Υγείας από την  Σμαραγδή την Αλεπού , πως είναι τελείως καλά. Εκείνη κέρδισε μια θέση στο παλάτι κι ο Βασιλιάς κατάλαβε  πως όλα βρίσκονται στο μυαλό μας …όλα!»

Το παραμύθι αφηγήθηκε η Ελένη Μπετεινάκη, μια καινούργια ιστορία εμπνευσμένη από ένα πολύ παλιό βιβλίο της Γιολάντας Πατεράκη και την συμπλήρωση  344 χρόνων  της πρεμιέρας του θεατρικού έργου του Μολιέρου  :Ο κατά Φαντασιάν Ασθενής, στις 10 του Φλεβάρη.

Μάσκες με την πονηρή Αλεπού γέμισαν το χώρο του βιβλιοπωλείου, που έφτιαξαν τα παιδιά. Κι όλα αυτά το περασμένο Σάββατο στις 11 του Φλεβάρη, όπως πάντα στα «Παραμύθια του Σαββάτου», στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».

Οι κούκλες που συνοδεύουν το παραμύθι είναι από Το Κουμπί και το Βελόνι .






Ίσαμε το επόμενο Σάββατο που  «Η νεράιδα  Σερπαντίνα και ο Πρίγκιπας Κομφετί» ένα παραμύθι μαγικό της Ελένης Μπετεινάκη θα ζωντανέψει για μια ακόμα φορά, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα!



Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις 12 Φεβρουαρίου 2017: http://www.cretalive.gr/culture








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου