Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

“Γίναμε …συγγραφείς”, όλοι… στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Τις  πιο σπουδαίες ιστορίες, τις πιο μεγάλες αλήθειες θα τις βρεις στα Παραμύθια. Κι όταν αυτά τα παραμύθια έχουν συγγραφείς… παιδιά τότε σίγουρα θα τρυπώσεις μέσα στη Χώρα της Φαντασίας για τα καλά και κανείς δεν θα ξέρει που μπορεί να οδηγηθείς…

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 17.30 στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης». Ένα απόγευμα γεμάτο …συγγραφείς, ταλέντα μοναδικά από παιδικές ψυχές και την Κλαίρη Καμπάνη να παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Γίνομαι …συγγραφέας» των εκδόσεων Διάπλαση,  με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. 

Τα παιδιά αποφάσισαν πώς να γράψουν μέσα  σε ελάχιστο χρόνο μια νέα ιστορία ακoλουθώντας κάποια …βήματα με την βοήθεια της Κλαίρης Καμπάνη και λίγο της Ελένης Μπετεινάκη. 

«Οι περιπέτειες του Παμαεφάγ!» Αυτό είναι το νέο παραμύθι.

 Ένας μικρός Εσκιμώους  που ζει στην Εσκιμωνία και επειδή έχει κρύο πολύ, χιόνι ασταμάτητο, όλα έχουν παγώσει τόσο πολύ που δεν μπορεί να βρει πουθενά φαγητό. Ο πάγος είναι …τόσο πάγος που ούτε μια τρύπα δεν μπορεί να πριονίσει και …τα ψάρια να κερδίσει. Σκέπτεται διαφόρους τρόπους, να ανάψει φωτιά, να φύγει σε άλλη χώρα αλλά δεν ξέρει τι να αποφασίσει. Απογοητευμένος συναντά τον φίλο του τον Πιγκουίνο κι εκείνος του λέει να μην στεναχωριέται και  τον παίρνει μαζί του σε μια μυστική σπηλιά. Για να φτάσουν εκεί πρέπει να περάσουν από το μονοπάτι των πιγκουίνων αλλά ο Παμαεφάγ γλιστρά,  πέφτει και χτυπάει. Κι όλα αυτά επειδή βιάζονταν πολύ και δεν άκουγε τις συμβουλές του φίλου του. Σαν φτάνουν τελικά γεμίζουν με χαρά που ανακαλύπτουν πως δεν υπάρχει τόσος πολύς πάγος μέσα στη σπηλιά και επιτέλους ο Παμαεφάγ βρίσκει μια μεγάλη τρύπα να ψαρέψει και να χορτάσει αυτός κι φίλος του για πολλές πολλές μέρες. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ακόμα καλύτερα!

Όλα αυτά τα θαυμαστά συνέβησαν, γράφτηκαν και εικονογραφήθηκαν ταυτόχρονα. Ο Κώστας Κυριακάκης ήταν παρέα με όλους εμάς, ένας καταπληκτικός εικονογράφος που  με το μοναδικό ταλέντο του, έδωσε μορφή και σχήμα σε όλους τους ήρωες του νεογέννητου παραμυθιού!

Η βραδιά είχε και πολλές άλλες εκπλήξεις. Λιχουδιές σπιτικές και μοναδικές με χρώμα, γούστο και γεύση απίθανη από την Άννα Κοσμαδάκη και τα χειροποίητα γλυκά της : Annas Homemade, καφές από τον « Γρηγόρη» και πολύ κέφι, χαρά και διάθεση κι έτσι…  όλοι περάσαμε καλά και τα παραμύθια ακόμα καλύτερα!

Ίσαμε το άλλο Σάββατο που ένα νέο παραμύθι θα μας κρατήσει συντροφιά στις 12.00 πια, στην κανονική τους ώρα τα « παραμύθια του Σαββάτου», στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης». 


Δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr στις 4 Δεκεμβρίου 2016:http://www.cretalive.gr/culture
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 5 Δεκεμβρίου 2016











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου