Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο θεατρικό τρένο …του κόσμου, μαγειρεύει με «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»!



Το πιο θεατρικό τρένο …του κόσμου, μαγειρεύει με «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»!

Ήταν από εκείνα τα Κυριακάτικα πρωινά που μια βόλτα …με τρένο έχει μια ξεχωριστή ομορφιά. Όταν μάλιστα αυτό το τρένο είναι θεατρικό και θυμίζει άλλους καιρούς, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικά. Και ναι, ήταν γεμάτο μυρωδιές, μηνύματα, χαρά και παραμύθι το Τρένο στο Ρουφ κι αιτία οι «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» της ομάδας Κοπέρνικος και όλοι μας γίναμε παιδιά. Μια παράσταση διαφορετική, ταξιδιάρικη, διαδραστική, ζωντανή και πολύ πολύ «φανταστική» με ταλαντούχους ηθοποιούς τους Δημοσθένη Ξυλαρδιστό, Φοίβο Συμεωνίδη, Φίλιππο Τσαουσέλη και την υπογραφή δύο σπουδαίων, μουσικών- συγγραφέων- σκηνοθετών και βραβευμένων πολλές φορές ανθρώπων της Έμη Σίνη και του Άγγελου Αγγέλου.

Μια παράσταση με χιούμορ, πρωτότυπη μουσική, ζωντανά τραγούδια και με έξυπνο θεατρικό κείμενο που παίζεται σε εκείνο το καταπληκτικό τρένο για δεύτερη χρονιά και που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί, κανένα!

Για να μην σας πω πως ούτε οι μεγάλοι πρέπει να το χάσουν …Εκεί, να καταλάβουν πως οι σκέψεις καμιά φορά ακούγονται,  ή φωνάζουν δυνατά και πληγώνουν, χαροποιούν, ή αλλάζουν τη ζωή όλων!
Η υπόθεση είναι περίπου αυτή …χωρίς να ξεχνάμε το μαγικό Σκεψοστόπ!

“…Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη... το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μια και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!...»

Και είναι όλη η υπόθεση βασισμένη στο βιβλίο των Έμη Σίνη και Άγγελου Αγγέλου, Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τις Κυριακές στις 11.30 το πρωί … να πάτε, που ξέρετε μέρες που είναι ίσως να συναντήσετε και κανέναν καλικάντζαρο…

Ελένη Μπετεινάκη




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου