Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τρία χρόνια πέρασαν…γεμάτα με τα «Παραμύθια του Σαββάτου»!



Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2013 όταν « Τα παραμύθια του Σαββάτου», άρχισαν δειλά δειλά την διαδικτυακή τους  εμφάνιση κι από τότε έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια. Είπαμε λοιπόν να το θυμηθούμε!
Η ιδέα των "Παραμυθιών του Σαββάτου" υπήρχε από πολύ παλιά, γεμάτη πάντα με εκδηλώσεις, παραμύθια και χίλια δυο καλούδια για τα παιδιά.
Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν να υπάρχουν σε ηλεκτρονική στήλη, με άποψη και σεβασμό σε όλα τα βιβλία που αγαπάμε, στο Blog του βιβλιοπωλείου " Ζητούνται Αναγνώστες ", κάθε Σάββατο στην στήλη του Πολιτισμού του Cretalive.gr, και τα τελευταία δύο  χρόνια στο ηλεκτρονικό περιοδικό Fractalart – Η γεωμετρία των Ιδεών.  Παρουσιάστηκαν, σχολιάστηκαν, γράφτηκαν οι γνώμες και απόψεις για περισσότερα από 500 παιδικά βιβλία μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση, γνώση και σεβασμό σε όλους τους αναγνώστες, τους συγγραφείς και τους εικονογράφους.
Η στήλη απέκτησε χιλιάδες, τολμώ, να πω αναγνώστες, τη δική της σελίδα στο Facebook και στο Twitter και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη και η  επίσημη ιστοσελίδα της.
Στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου " Δοκιμάκης", πήραν  ζωή πριν από δύο χρόνια  σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη που πιστεύει πως οι ιστορίες πρέπει να μοιράζονται, να λέγονται, να φτάνουν ίσαμε τον πιο μικρό ακροατή ή αναγνώστη σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Τότε μόνο αποκτούν αξία και νόημα και μπορούν να υπάρχουν. Κι ακόμα πως οι πιο μεγάλες αλήθειες κρύβονται μέσα στα παραμύθια για αυτό πρέπει να τα ακούμε …προσεκτικά!
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Cretalive.gr που έφτασε τα «Παραμύθια του Σαββάτου» στα πέρατα του κόσμου, στο Fractal που εμπιστεύτηκε την άποψη μου, στους συγγραφείς και εικονογράφους που εξ αιτίας τους υπάρχουμε,  και σε  όσους αγκάλιασαν και αγάπησαν τη στήλη των παραμυθιών.
Χρόνια μας πολλά λοιπόν και με την υπόσχεση να συνεχίσουμε να γράφουμε  την πραγματική μας άποψη πάντα!
Τα «Παραμύθια του Σαββάτου» θα ξεκινήσουν τις ζωντανές αφηγήσεις τους το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016…. 

Ίσαμε τότε καλή μας αντάμωση και να διαβάζετε στα παιδιά σας όσα πιο πολλά παραμύθια μπορείτε!

Σας ευχαριστώ με την ψυχή μου, όλους!

Ελένη Μπετεινάκη

Δημοσιεύτηκε  στο cretalive.gr στις 19 Οκτωβρίου 2016: http://www.cretalive.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου