Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Μάγισσα Χρωματούσα στο ...ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου

Κι ήταν από εκείνες τις φορές που χαίρεται κανείς να λέει παραμύθια σε μεγάλα παιδιά!
Κι αλλάξαμε την τάξη και μπήκαμε σε κύκλο και καθίσαμε στα...πατώματα!
Κι αφού συστηθήκαμε όλοι μαζί με δυο κλωστές, με ένα πινέλο και παιχνίδια που ΄χαμε χρόνια να ακούσουμε,  άρχισαν να ξετυλίγονται ... όλες οι κλωστές από τα κουβάρια των παραμυθιών!
Κι ήταν το καλύτερο ακροατήριο και μαγεύτηκε ακόμα κι η ίδια μάγισσα Χρωματούσα.

Η Ελένη Μπετεινάκη προσκεκλημένη από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου ξεκίνησε μια αφήγηση διαφορετική. Εκτός από την ιστορία της Χρωματούσας, του Μάγου Αταίριαστου, της γάτας της Καμέλιας  κι όλων των Χρωμάτων της Φύσης μίλησε για την τέχνη της αφήγησης και του παραμυθιού!

Κι ύστερα μάθαμε να φτιάχνουμε ένα σωρό πράγματα με αφορμή το παραμύθι της Χρωματούσας, ώσπου οι ρόλοι άλλαξαν κι ήρθε η στιγμή που οι ίδιοι οι σπουδαστές έγιναν αφηγητές και κουκλοπαίχτες.
Κι άρχισαν νέες ιστορίες και σενάρια και εκτός από το ..." μάθημα", γελάσαμε πολύ, παίξαμε πολύ και περάσαμε  όλοι μας ένα δίωρο πραγμταικά απολαυστικό!

Και χρωσταώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που με συγκίνησαν και στην κ. Χρυσούλα Κιμιωνή για την διοράγνωση αυτού του σεμιναρίου!




Κι όλα αυτά συνέβησαν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλέιου στην οδό Θεοτοκοπούλου και Κορωναίου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου!




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου