Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ενα σοκολατένιο κοκοράκι ...στα παραμύθια του Σαββάτου!



Κι ήταν Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 και τα Παραμύθια του Σαββάτου "εμφανίστηκαν "  εκτάκτως για το Πάσχα...για τις λιχουδιές, τις σκανταλιές, τις διακοπές και ...τη σοκολάτα!

Κι άρχισε η ιστορία...
 
«…Ήταν μια φορά κι έναν καιρό… μισό κιλό σοκολάτα. Τόσο περίσσεψε του κυρ- Γλυκοσορόπη, του ζαχαροπλάστη όταν τέλειωσε τις σοκολατένιες πασχαλινές λιχουδιές: κούνελους, παπάκια, αυγά γεμάτα καραμέλες. Ενώ τα καμάρωνε, να σου ένα σγουρομάλλικο παιδάκι, ο εγγονός του που ήθελε δώρο για το Πάσχα από τον παππού του, να του φτιάξει ένα σοκολατένιο κοκοράκι …ένα κοκοράκι που...»
Στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» ακούσαμε την συνέχεια....

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε  ένα παραμύθι με  μπόλικη σοκολάτα και μυρωδιές του Πάσχα. Βοηθοί  της ήταν ένα σοκολατένιο κοκοράκι κι ένας  λαγός  λίγο …πονηρός!
 Και σαν τέλειωσε  τούτη η αφήγηση …ένα σωρό κατασκευές πασχαλιάτικες περιμέναν τα παιδιά… Το σοκολατένιο μας κοκκοράκι ...εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα και αφού χορτάσαμε με τη γλύκα του  το φτιάξαμε με χαρτί κι ένα σωρό άλλα υλικά!

( Το παραμύθι, το σοκολατένιο κοκοράκι είναι διασκευή της Ελένης Μπετεινάκη με αφορμή την ομώνυμη ιστορία της Βεατρίκης Κάντζολα –Σαμπατάκου)


 Φωτ: Λίτσα Ζωγραφάκη










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου