Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

"Θ΄αυγό ...ένα κόκκινο αυγό" ...ζωντανά στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Μέρες γιορτινές ...μέρες παραμυθιών!
Κόκκινα αυγά, τσουρέκια, καλιτσούνια, σοκολατένιοι λαγοί ...και πολλές σκανταλιές από χελώνες έξυπνες για " γρήγορους" και καυχησιάρηδες λαγούς!

Και  με τούτα και με εκείνα ξεκινήσανε τα "Παραμύθια του Σαββάτου "...τα Πασχαλιάτικα!

Πρώτο πρώτο παραμύθι «Θ’ αυγό»…ένα κόκκινο αυγό!

 

Ο Θανάσης είναι ένα …αυγό. Ένα αυγό που τον βάφτισε έτσι ο Ανέστης και μοιάζει ή μάλλον είναι  λίγο …διαφορετικό από τα  άλλα. Είναι Μ. Σάββατο κι εκείνο θέλει συντροφιά και ζεστασιά κι αρχίζει μια περιπλάνηση στον μεγάλο Πάγκο της κουζίνας!
Το ποιους συναντάει, πως του συμπεριφέρονται και πόσο πολύ θέλει  να …βγει από τα ρούχα του είμαι μια μεγάλη ιστορία. Όλοι οι ήρωες του Πάσχα και τα καμώματά τους θα είναι πρωταγωνιστές. Κι ο Θανάσης συνέχεια φωνάζει … « Θ΄ αυγό», όμως λίγοι του δίνουν σημασία. Κι η σοφή Μαγειρίτσα  θα του δώσει τις πιο πολύτιμες συμβουλές . Ώσπου φτάνει η μεγάλη μέρα η Κυριακή του Πάσχα και τότε….

Η συνέχεια ήταν   «Παραμύθια του Σαββάτου», στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι!
Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε την ιστορία αυτού του διαφορετικού …αυγού με αφορμή το βιβλίου του Γιώργου Λεμπέση «Θ ΄αυγό» των εκ. Ψυχογιός


Και έμαθαν τούτη την παράξενη ιστορία ένα δωρό παιδιά παρέα με τον " Θανάση " και τον σοκολατένιο λαγό και όλους τους παράξενους ήρωες που μας πλάθει κάθε φορά η κ. Φαντασία και το Κουμπί με το Βελόνι !

Κι ύστερα φτιάξαμε τον μικρό Θανάση που βγήκε από τ΄αυγό του και σεργάνισε στον κόσμο των ανθρώπων....


Ισαμε την Μ. Τρίτη στις 26 του Απρίλη που ένα σοκολατένιο κοκκοράκι θα ξεκινήσει τις δικές του περιπέτειες.....



Φωτ: Λίτσα Ζωγραφάκη
         Βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης"














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου