Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Και ζωντανέψανε για μια ακόμα φορά τα παραμύθια του Σαββάτου, στις 12 του Δεκέμβρη!



Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα δέντρο …μοναχό,τα Χριστούγεννα!

Kι έτσι γιορτινά και σχεδόν μαγικά τούτο το  παιδί  το μοναχό, ο Νικόλας, και εκείνο το δέντρο που κανένας δεν αγαπούσε γιατί ήταν καχεκτικό και χωρίς φύλλα, γέμισε τις ψυχές μας το Σάββατο το μεσημέρι, στις 12 του Δεκέμβρη, στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης». Αφορμή τα Χριστούγεννα  και τα χιλιάδες συναισθήματα που πλημμυρίζουν όλους μας αυτές τις μέρες. Κι επειδή τούτη η γιορτή είναι γεμάτη με φως, αγάπη και μαγεία συνέβησαν τα πιο όμορφα και απίστευτα πράγματα σε γη και σε ουρανό. Τα « Παραμύθια του Σαββάτου» με χριστουγεννιάτικη διάθεση αυτή τη φορά καταπιάστηκαν με το θέμα της μοναξιάς, της ομορφιάς της ψυχής και της χαράς που σκορπάει η πιο μαγική νύχτα του χρόνου!

Η Ελένη Μπετεινάκη με τις κούκλες της πάντα, και  με αφορμή το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δέντρο, μια φορά» αφηγήθηκε μια ιστορία για όλα τα παιδιά της γης, για τη φιλία, την αγάπη, την προσφορά, τα Χριστούγεννα και το… όνειρο!

Κι ήταν όλοι εκεί, ο Νικόλας, το δέντρο, η Βασίλισσα του Βορρά, οι στρατιώτες κι ένα σωρό παιδιά και μεγάλοι που αγαπούν πολύ τα παραμύθια!

Και φυσικά στολίσαμε  ένα δέντρο που ήταν μοναχό του και θα φτιάξαμε  άλλα δεντράκια με μπόλικες χαρτόμπαλες, χιονονιφάδες και …ψυχή!



Ίσαμε το ερχόμενο Σάββατο πάλι,  που μια μάγισσα, η Χρωματούσα,  που λατρεύει τα χρώματα, τις εποχές και τα παραμύθια θα έρθει από πολύ μακριά, στον τόπο που δημιουργήθηκε η ιστορία της και εμείς θα σας πούμε μια αλήθεια που συμβαίνει …εκατοντάδες χρόνια  σε κάθε σχεδόν παραμύθι!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου