Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

« Ένα παραμυθοπούλι συνάντησε ένα Πουλί …στην Πρίζα !»



« Ένα παραμυθοπούλι συνάντησε  ένα Πουλί …στην Πρίζα !»

Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι γύρω στις 13.15, το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» και τα  «Παραμύθια του Σαββάτου»  γέμισαν σκίτσα, εικόνες … και παραμύθια!


Το παραμυθοπούλι της Ελένης Μπετεινάκη ήρθε από την χώρα του εκεί πάνω από τα σύννεφα και της εμπιστεύτηκε  ένα σωρό ιστορίες που μας τις αφηγήθηκε η ίδια. Άλλες τις είχαν τα βιβλία κι άλλες δεν τις ήξερε κανείς. Ιστορίες  για εκείνα  τα χρόνια τα παλιά κι όλα τα θαυμαστά που συναντά στα ταξίδια του αλλά και  ιστορίες για ένα τρομερό φίδι, για ένα βιαστικό ποντικό, για έναν λύκο  που αγαπούσε πολύ το παγωτό, για ένα πολύ καλό καρχαρία.
 Κι ύστερα  ξεκίνησε η Λήδα Βαρβαρούση να ζωγραφίζει ακούσαμε και τούτο το σύγχρονο παραμύθι  για  ένα παράξενο πουλί που δεν ήθελε ούτε να πετάξει, ούτε να κελαηδήσει ούτε να …ζήσει μια κανονική ζωή. Αγαπούσε μόνο τους υπολογιστές και την τηλεόραση… Και σε εκείνο όμως ήρθε ένα περιστέρι και κάτι του ψιθύρισε …

…Και συμμετείχαν όλα τα παιδιά στην ιστορία κι εκείνη ζωγράφιζε ό, τι της έλεγαν και φτιάξαμε σχεδόν ένα καινούργιο παραμύθι. Και είπαμε τις σκέψεις μας, τις γνώμες μας και γελάσαμε πολύ και χαρήκαμε που μια τόσο σπουδαία εικονογράφος και συγγραφέας ήταν μαζί μας, σαν μια παρέα …που όπως λέει  και σε μια άλλη της ιστορία ήμασταν σαν… Μια παρέα με καρδιά!

Η Λήδα Βαρβαρούση  θα έχει την ελληνική υποψηφιότητα για το βραβείο Andersen 2016 στην κατηγορία της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου