Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τα " Παραμύθια του Σαββάτου " συναντούν διάσημους ζωγράφους!



Ήταν μια φορά και δυο καιροί …ένας ζωγράφος, Πάουλ Κλέε, τ΄όνομά του, που αγαπούσε πολύ  τα χρώματα και την  μουσική.    είχε για φίλο του ένα μικρό αγόρι που γνώρισε στην Αφρική, σε ένα από τα ταξίδια του. Ένα αγόρι με παράξενη μορφή . Ο Senecio , έτσι λεγόταν το αγόρι,  είχε πάνω του όλα τα χρώματα του ήλιου , της σελήνης και της ερήμου. Κι είχε ένα πρόσωπο στρογγυλό σαν την Πανσέληνο του Αυγούστου. Και τι σύμπτωση αγαπούσε κι εκείνο πολύ την μουσική. Τη μουσική όπως έκανε ο αέρας σαν σφύριζε κι έφτιαχνε  βουνά τεράστια από αμμόλοφους ή όπως ένα μικρό πουλί που κελαηδούσε τον ερχομό της άνοιξης. Αγαπούσε επίσης πολύ τις ιστορίες και το φεγγάρι κι ήθελε μια φορά τουλάχιστον στη ζωή του να το συναντήσει….
Έτσι κάπως ξεκίνησε το παραμύθι μας  το περασμένο  Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 γύρω  11.30 το πρωί, στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης ». Η Τέχνη της ζωγραφικής… συνάντησε  τα «Παραμύθια του Σαββάτου »μέσα από έργα διάσημων ζωγράφων  και μιας ιστορίας που είχε αφορμή : « ένα νυσταγμένο φεγγάρι  του Paul Klee…»* και αφηγήτρια  την Ελένη Μπετεινάκη.
Και σαν τέλειωσε τούτη η ιστορία φτιάξαμε τους δικούς μας πίνακες  με σχήματα και χρώματα και μπόλικη φαντασία.
Και περάσαμε όλοι καλά …μικροί και μεγάλοι …ίσαμε την άλλη φορά !
*Η ιστορία ήταν βασισμένη στο βιβλίο της Φιλίας Δενδρινού, « Το νυσταγμένο φεγγάρι» και στο παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη « Paul Klee, ο ζωγράφος της μουσικής».
Η Κούκλα, o Senecio ήταν δημιουργία από :Το κουμπί και το Βελόνι


Φωτογραφίες  :Graham Hodgetts, Βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης" 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου