Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Πως γράφτηκε η πρώτη επιστολή ...Οι μικροί βιβλιοναύτες ...

Οι εκδόσεις ΑΡΑΔΑ και οι μικροί ...βιβλιοναύτες σας περιμένουν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ για να ανακαλύψετε :
Πως γράφτηκε η πρώτη επιστολή και πως λύθηκε μια απίστευτη παρεξήγηση !!!
...με Θεατρικό παιχνίδι,κατασκευή μάσκας, εργαστήρι βραχογραφίας, ομαδικά παζλ και πολλή πολλή δράση...

Με τη συνεργασία του Συλλόγου εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης»
Βοηθήστε την Τάφι και τον μπαμπά της να βρουν το δρόμο για το ποτάμι, γίνετε κάστορες, αποκρυπτογραφήστε το μήνυμα και βάλτε στη θέση τους τις εικόνες που μπερδεύτηκαν.


«…για το βράδυ υπήρχαν ιστορίες που προορίζονταν για να βάλουν την Τζόζεφιν για ύπνο,
και δεν σου επιτρεπόταν να τους αλλάξεις ούτε μια τόσο δα μικρούλα λέξη.
Έπρεπε να ειπωθούν ακριβώς έτσι.
Αλλιώς η Τζόζεφιν ξυπνούσε για να ξαναβάλει
τη λέξη που έλειπε στη θέση της... »
Rudyard Kipling

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Ο Rudyard Kipling (1865-1936) συνήθιζε να
διηγείται ιστορίες τα βράδια στη μικρή του κόρη Τζόζεφιν για να κοιμηθεί. Μία από αυτές τις ιστορίες –γεμάτες αγάπη και τρυφερότητα– που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1902 με τον τίτλο Ιστορίες ακριβώς έτσι (Just so stories), είναι το: Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή.
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, στην εποχή των σπηλαίων, ένα πολύ πολύ ξεχωριστό παιδί η Ταφιμάι Μεταλουμάι που σημαίνει «νεαρή-χωρίς-καθόλου-τρόπους-που-πρέπει-να-τις-φάει» ή αλλιώς Τάφι, αποφασίζει να
βοηθήσει τον ξεχασιάρη μπαμπά της. Και τότε ένας ευγενικός Ξένος μπαίνει σε μπελάδες, έξι κυρίες των σπηλαίων ξεχνούν τους καλούς τους τρόπους και μια ολόκληρη φυλή αναστατώνεται… Κι όμως! Ένα φύλλο σημύδας τα εξηγούσε όλα!
Η ιστορία γραμμένη με χιούμορ και φαντασία ζωντανεύει μέσα από τις μοναδικές ζωγραφιές του Νικόλα Ανδρικόπουλου και μαθαίνει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της γραφής και την αξία της επικοινωνίας.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΑΔΑ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Rudyard Kipling
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΝΙΑΛΕΤΟΥ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτηρία Δούνη

 Bιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ Σάββατο 9 Φεβρουαρίου , στις 11.30 το πρωί.( Φωτογραφίες : Graham Hodgetts)


Παίξαμε πολύ με απίθανους ήρωες, βοηθήσαμε την Τάφι και τον μπαμπά της να βρουν το δρόμο για το ποτάμι, γίναμε κάστορες με τη βοήθεια μάσκας, δημιουργήσαμε εργαστήρι βραχογραφίας, φτιάξαμε ομαδικά παζλ ...αποκρυπτογραφήσαμε το παράξενο μήνυμα, συμμετείχαμε σε θεατρικό παιχνίδι...κι όλα αυτά με τη βοήθεια του Συλλόγου εμψυχωτών Θεατρικού παιχνιδιού από την Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης, εξ αιτίας της έκδοσης για το μονάδικό σε κείμενο και εικονογράφηση βιβλίο του R.Kipling που κυκλοφορεία από τις εκδόσεις ΑΡΑΔΑ : Πως γράφτηκε η πρώτη επιστολή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου