Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Καλημέρα Pefki ! Παρουσίαση λευκώματος, βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης", Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στις 20.00 παρουσίαση του βιβλίου "Kalimera Pefki" , στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ  
( Καντανολέων 4 , Ηράκλειο)
Μια πολύ όμορφη βραδύα με ανθρώπους που αγαπάνε την Κρήτη και για αυτό απόφασισαν να ζήσουν στο νησί και που δημιούργησαν μια δουλειά που ήδη μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες για να γνωρίσει ό κόσμος τις συνήθειες , την καθημερινότητα και την ομορφιά που συνάντησαν.
Πραγματικά ένα εξαιρετικό λεύκωμα με κείμενα και φωτογραφίες μοναδικές ...
Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς του :
Henk van der Watte και Κορίνε Φαλαγκάρη .
Μερικές από τις υπέροχες ιστορίες της Κορίνας διάβασε ο Αντώνης Αλιμπέρτης ενώ στο μαντολίνο τον συνόδεψε ο Γιώργος Κατσουλιέρης...


 Το βιβλίο έγραψαν δύο Ολλανδοί. Ο Henk van der Watte και ή Κορίνε Φαλαγκάρη.
Ο Henk van der Watte γεννήθηκε στην Ολλανδία . Εργάστηκε ως γιατρός επι τριάντα πέντε χρόνια, τα δε τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ως δερματολόγος. Από το 2010 δραστηριοποιείται ως φωτογράφος. Οι φωτογραφίες του εκτίθενται σε γκαλερί τέχνης στη Χάγη της Ολλανδίας.
Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού από την ανατολική στη δυτική Κρήτη που έκαναν για να γιορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους, η γυναίκα του είπε καθώς αγνάντευε ένα μαγευτικό τοπίο: "Εδώ θέλω να ζήσω !". Έτσι το ζεύγος τώρα μένει στην Ολλανδία και στην Κρήτη.





Η Κορίνε Φαλαγκάρη γεννήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σπούδασε ολλανδική και γερμανική φιλολογία και λογοτεχνία, ιστορία της τέχνης και νομικά σε πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Επί πολλά χρόνια ταξίδευε στα Ελληνικά νησιά και μαγεύτηκε από την Κρήτη. Από το 1996 μένει στο νησί.











Αντώνης Αλιμπέρτης και Γιώργος Κατσουλιέρης


Λίγα λόγια για το βιβλίο :
 Το βιβλίο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΥΚΙ είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι – μέσα από δώδεκα ιστορίες – σε μια κοιλάδα της μαγικής Κρήτης. Συγκινητικές, αστείες και προπαντός ασυνήθιστες φωτογραφίες και διηγήσεις ανοίγουν πόρτες που συνήθως παραμένουν κλειστές για τον αναγνώστη. Γνωρίστε το σοφό δήμαρχο, τη στοργική χήρα, πέντε ζωηρά κοριτσάκια σε μια κολυμβήθρα κι ένα μελαγχολικό οδηγό λεωφορείου…
Συγκινηθείτε από έναν αετό και τη γέννηση ενός αγγέλου.
Διαβάστε , περιπλανηθείτε και γευτείτε τη ζωή στην Κρήτη.
Ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο.

 
"Έτσι έμαθε ο Κοκκινομάλλης ότι η ιστορία του πολιτισμένου κόσμου αρχίζει από την Ευρώπη, κι αυτή της Ευρώπης αρχίζει απ την Ελλάδα. Αυτό το νησί αποτελεί μέρος της Ελλάδας. Το Pefki είναι το πιο σημαντικό χωριό του νησιού και το σπίτι του του δημάρχου -αυτό του Πέτρου- είναι ατο σημαντικότερο στο χωριό. Δε χωράει καμία αμφιβολία." Το βιβλίο "Καλημέρα Πευκί" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι -μέσα από δώδεκα ιστορίες- σε μια κοιλάδα της μαγικής Κρήτης. Συγκινητικές, αστείες και προπαντός ασυνήθιστες φωτογραφίες και διηγήσεις ανοίγουν πόρτες που συνήθως παραμένουν κλειστές για τον αναγνώστη. Γνωρίστε το σοφό δήμαρχο, τη στοργική χήρα, πέντε ζωηρά κοριτσάκια σε μια κολυμβήθρα κι έναν μελαγχολικό οδηγό λεωφορείου... και συγκινηθείτε από έναν αετό και τη γέννηση ενός αγγέλου. Διαβάστε, περιπλανηθείτε και γευτείτε τη ζωή στην Κρήτη, θα σας μείνει αξέχαστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου